суббота, 6 апреля 2013 г.

Top 10 antivirusi actuali



Top 10 cele mai bune programe de protectie pentru calculator

Cei mai buni antivirusuri
Care sunt top 10 cele mai bune programe de protectie pentru calculator in 2013? Programele de protectie sau antivirusii sunt softurile insarcinate cu detectarea, eliminarea si prevenirea aparitiei virusilor, adware-ului, backdoors-urilor, spyware-ului, troienilor, rootkits-urilor, viermilor si programelor de fraudare. Programele care protejeaza calculatorul de diferite amenintari provenite atat din mediul online cat si din atasarea hardware-ului strain si a stick-urilor sau CD-DVD-urilor. In cele ce urmeaza veti vedea care sunt cele mai bune programe ce au trecut testele specialistilor si care va vor proteja cel mai bine calculatorul in anul ce vine.
Pozitia codasa in top 10 cele mai bune programe de protectie pentru calculator este luata de VIPRE Antivirus. Acest soft se instaleaza foarte usor si are o interfata prietenoasa pe care orice utilizator o poate intelege. Are functii de protectie a calculatorului de programe malitioase si virusi, protejand si emailul si chaturile in timp real. VIPRE scaneaza portul USB cand calculatorul detecteaza ca a fost inserat un stick sau alte gadget-uri ce se pot conecta a PC si are rezultate satisfacatoare in repararea sistemului infectat si in prevenirea infestarii acestuia cu virusi. Desi s-ar putea comporta mai bine, VIPRE face o treaba destul de buna in fata amenintarilor la adresa sistemului personal.
Locul noua in top 10 cele mai bune programe de protectie pentru calculator este luat de Trend Micro Antivirus + 2013. Softul protejeaza PC-ul de virusi, hackeri, keyloggers, exploit-uri, troieni, viermi si rootkits. Antivirusul poate gasi si elimina programele antivirus false si are protectie in timp real. In plus, blocheaza paginile web suspicioase si protejeaza emailul personal si detine si un sistem de date cloud based care aduna date despre fiecare virus gasit si le transmite fiecarei copii de antivirus instalat. Trend Micro Titaniu nu se descurca foarte bine la repararea calculatorului dupa ce acesta a fost curatat de virusi.
Pe locul opt in top 10 cele mai bune programe de protectie pentru calculator se afla Avast Pro Antivirus 7. Acest soft scaneaza fiecare link in parte, prezinta un desktop virtual si browsing automat. Printre optiunile specifice acestui antivirus se afla scanarea proactiva a link-urilor si clasificarea acestora dupa rating, optiunea de safebrowsing care usureaza realizarea de cumparaturi online si securizarea datelor personale, deschiderea paginilor web suspicioase in browserul securizat propriu si un widget care arata utilizatorului daca antivirusul este adus la zi sau nu. Avast Pro nu are functie antiphishing insa ofera o varianta gratuita si una contra cost care fac treaba buna in apararea calculatorului de virusi si alte programe malitioase.
Pozitia sapte in top 10 cele mai bune programe de protectie pentru calculator este luata de AVG Antivirus 2013. Programul se descurca foarte bine la gasirea si eliminare virusilor, spyware-ului, fisierelor infectate si troienilor. AVG isi face update-uri constant si scaneaza sistemul numai cand observa ca acesta nu este folosit, ignorand fisierele pe care le-a scanat deja. Acest antivirus protejeaza calculatorul si profilurile utilizatorului de hackeri, informatiile personale si parolele acestuia fiind in siguranta. AVG s-a comportat destul de bine in teste si verifica si informatiile trimise si primite pe pagini de socializare pentru a verifica daca acesta sunt furate sau virusate.
Bull Guard Antivirus 2013 se afla pe locul sase in top 10 cele mai bune programe de protectie pentru calculator in anul care vine. Puteti sta linistiti daca ati cumaprat acest antivirus pentru ca veti fi in siguranta. Bull Guard detecteaza majoritatea programelor malitioase, programelor de spionat si virusii, gasind si verificand si fisierele false. Ofera protectie phishing si utilizeaza un grad redus de rersurse cand isi face treaba scanand sistemul. Interfata antivirusului este usor de inteles si folosit, softul va scana mereu calculatorul pentru a gasi semnaturi specifice virusilor, ofera protectie online si filtreaza chat-urile si email-urile in privinta spam-ului.
Locul cinci din top 10 cele mai bune programe de protectie pentru calculator este luat de G Data Antivirus 2013. Acest soft foloseste doua motoare separate petnru a scana in vederea detectarii si eliminarii virusilor si programelor malitioase. Utilizatorul poate instala softul si lasa sa se descurce singur, avand in vedere ca optiunile standard ofera o protectie destul de buna calculatorului, este usor de folosit de orice utilizator. Printre neajunsurile sale se afla lipsa unui mod de salvare a energiei, un scanner de link-uri si un modul care sa actioneze in timp ce utilizatorul isi vede de jocurile video.
F Secure Antivirus 2013 se afla pe locul patru in top 10 cele mai bune programe de protectie pentru calculator. Acesta ofera o interfata inovatoare si utilizeaza resursele intr-un mod ingenios in timpul efectuarii scanarilor. F Secure este rapid si eficient, protejand sistemul personal de virusi, viermi, troieni si programe de spionat sau rootkits. Acesta protejeaza si impotriva virusilor care se inmultesc si intra in calculator cu ajutorul mailurilor si chat-ului. Odata ce a fost instalat, F Secure dezinstaleaza alti antivirusi si isi incepe treaba, facandu-si update-uri frecvente si scanand orice fisier inainte de a ii permite accesul in calculator. Utilizatorul isi poate configura modulul de protectie si alege sa scaneze sistemul manual sau sa programeze antivirusul sa faca acest lucru.
Pe locul trei in top 10 cele mai bune programe de protectie pentru calculator se afla Norton Antivirus 2013. Acest soft protejeaza calculatorul de virusi, malware, spyware si bots, fiind foarte usor de instalat si folosit. Norton scaneaza foarte repede sistemul si protejeaza browserele Firefox si Internet Explorer de programe malitioase ce incearca sa exploateze vulnerabilitatile sistemului. Norton scaneaza sistemul si recunoaste daca sistemul este folosit la maximum pentru a nu isi declansa scanarile intensive. Nu foloseste in grad mare resursele calculatorului si functioneaza foarte bine in background.
Locul doi in top 10 cele mai bune programe de protectie pentru calculator este luat de Kaspersky Antivirus 2013. Acest produs elimina virusii cu o fiabilitate de 100%, nu necesita restart dupa instalare si are un disk de recuperare a datelor. Interfata Kaspersky este organizata compact, utilizatorul are optiuni pe care le poate configura singur spre mai buna functionare a sistemului si antivirusului. Antivirusul are setare standard in privinta scanarilor si update-urilor periodice efectuate in sistem. Kaspersky dispune si de o tastatura virtuala in modulul de gaming si de un terminal virtual in care utilizatorul isi poate stoca informatiile personale sensibile pentru ca acestea sa fie in siguranta.
Liderul din top 10 cele mai bune programe de protectie pentru calculator este Bitdefender Antivirus Plus 2013. Acest program ofera asistenta de specialitate non-stop, fiind disponibil in opt limbi, printre care si limba romana. Bitdefender este considerat cel mai puternic program de protectie care poate fi folosit destul de usor, avand chiar si instructiuni de instalare. Interfata minimalista si eleganta permite utilizatorului sa seteze softul cum crede de cuviinta si in functie de necesitati. Bitdefender blocheaza, detecteaza, baga in carantina si elimina cu succes infectiile cu programe malitioase care ataca sistemul personal. Acest soft foloseste timpul in care calculatorul nu este utilizat la intreaga capacitate pentru a isi face scanarile uzuale. Bitdefender protejeaza intreg calculatorul, de la fisiere, email, chaturi si pana la programe, protejand informatiile sensibile ale utilizatorului si hardware-ul.

Комментариев нет:

Отправить комментарий